Test: Acasia Skincare 24 H Repair Cream

Bäst i test

  • Bäst för känslig hud

Uppdaterad

BETYG
  • Återfuktning:
  • Konsistens:
  • Förpackning:
  • Känsla på huden:
  • Totalt:
Acasia Skincare 24 H Repair Cream
  • Passar:
  • Innehåll:
  • Förpackning:

Ansiktskrämen Acasia Skincare 24 H Repair Cream är lämplig för de flesta hudtyper, särskilt för personer med känslig hud. Det är faktiskt inte ofta man hittar en hudkräm som fungerar till så många olika sorters hudtyper och preferenser, som krämen från Acasia gör.

Återfuktar på djupet och lugnar huden

Acasia Skincare 24 H Repair Cream är skapad för att ge huden en djup återfuktning samtidigt som den hjälper till att lugna, reparera och skydda huden mot dagliga påfrestningar. Den är berikad med närande ingredienser som sheasmör, aloe vera och kamomill.

När huden känns torr, irriterad och reaktiv, har vår testpanel svurit vid Acasia Skincare 24 H Repair Cream. Att krämen innehåller flera ingredienser som är välkända för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper märks. Tillsammans hjälper dessa ingredienser till att minska rodnad och obehag i huden, vilket har varit tydligt då krämen testats av oss.

Acasia Skincare 24 H Repair Cream har en lätt och lugnande formula

Formula som absorberas snabbt

Skincare 24 H Repair Cream från svenska Acasia har en lätt och snabbabsorberande formula. Det gör ansiktskrämen lätt att använda. Den lämnar ingen tung känsla eller klibbig hinna på huden och passar därför bra både för användning under dag- och nattid.

Något annat Acasias ansiktskräm passar bra för, är faktiskt samtliga årstider. Det är inte ofta man stöter på en fuktkräm som återfuktar intensivt nog att användas och kännas mer än tillräcklig under de kallaste vintermånaderna, samtidigt som krämen är lätt nog att kännas skön på huden under den svettigaste sommaren.

Lättdoserad kräm

Smidig hud på sekunden

När man har smörjt in sig med Acasia Skincare 24 H Repair Cream, känns huden återfuktad och smidig på direkten. Har man dessutom haft hud som känts lite trång eller irriterad, verkar krämen lugnande och snart känns huden mer bekväm att leva i igen - som att ansiktet återigen får plats i den. Acasias ansiktskräm har en doft som är så försiktig att man nästan tror att den är oparfymerad. Jämför man med ett av Acasias senare släpp, Acasia Active Boost Cream, är doften på 24 H Repair Cream nästan obefintlig. Men det kan ändå vara värt att tänka på, om man vet att man har en hud (eller näsa) som reagerar på doftämnen.

En ansiktskräm som kommer passa de flesta

SOS-kräm i stilren förpackning

Tuben som Acasia 24 H Repair Cream kommer i en vit tub med blå text, som andas apotekshudvård. Den är klinisk och stilren och krämen pressar man ut genom hålet i nosen - inga konstigheter. Förpackningen är så pass neutral, att den inte kommer avskräcka någon som i vanliga fall avböjer allt för pråliga förpackningar.

Man får enkelt ut produkt ur denna tub. Extra plus för att den är så pass mjuk, att det är lätt att klämma ut krämen till dess sista droppe - sånt gillar både plånboken och miljön! Det enda minuset är att förpackningen kan se lite kantstött och trött ut efter ett tag, särskilt om man ofta kastar ned den i en necessär eller väska. Men eftersom detta är vad vi gärna kallar för en SOS-kräm, ligger det i sakens natur att vilja ta med sig den även om man ska fara land och rike runt.

Förpackning som inte kommer förarga någon all

FAQ Acasia 24 H Repair Cream

Passar Acasia 24 H Repair Cream för känslig hud?

Ja, den kommer passa de allra flesta med känslig hud. I vårt test har vi haft en deltagare med känslig hud, som dessutom tyckte att Acasia 24 H Repair Cream fungerade bra för att lugna redan irriterad hud. Detta är en riktigt snäll och återfuktande kräm.

Vad är det för ingredienser i Acasia 24 H Repair Cream?

Acasia 24 Repair Cream innehåller bland annat:

● Provitamin B5 (pantotenol), som är känt för sin förmåga att hjälpa till att förbättra hudens fuktighetsbalans och elasticitet. ● Rapsolja, som är en kraftfull antioxidant som hjälper till att skydda huden mot skador från fria radikaler och miljöföroreningar. ● Jojobaolja, som effektivt återfuktar och mjukgör huden utan att täppa till porerna. ● E-vitamin fungerar som en antioxidant och hjälper till att skydda huden mot skador. ● Hyaluronsyra, som är en naturlig fuktbindande ingrediens som hjälper till att återfukta och plumpa upp huden för att minska synligheten av fina linjer och rynkor. ● Nyponfröolja, som är rik på antioxidanter och essentiella fettsyror, vilket hjälper till att lugna inflammation och stödja hudens regenerationsprocess

Hur använder jag Acasia 24 H Cream?

Använd Acasia 24 H Cream efter rengöring. Applicera en liten mängd av krämen på ansiktet och halsen. Massera försiktigt in krämen tills den absorberats. Denna ansiktskräm passar för användning både morgon och kväll, vinter som sommar.

Måste jag använda solskydd när jag använder Acasia 24 H Cream?

Ja, du måste använda solskydd när du använder Acasia 24 H Cream, då den inte innehåller någon SPF. Glöm inte att återapplicera ditt solskydd regelbundet under dagen.

Vad är det för skillnad på Acasia 24 H Repair Cream och Acasia Active Boost Cream?

Acasia Active Boost Cream innehåller en unik blandning av ferulinsyra, backuchiol, hyaluronsyra, niacinamid, vitamin C och vitamin E. Denna blandning av ingredienser hjälper till att öka hudens elasticitet, ge en jämnare hudton och stärka hudbarriären. Acasia 24H Repair Cream jobbar med att fuktboosta, lugna och reparera huden.

Läs hela vårt test av ansiktskrämer.