Om Favoriterna

Favoriterna.se är en kostnadsfri webbsida som utför oberoende produkttester och köpguider. Vårt mål är att hjälpa konsumenter att göra bättre köpbeslut genom att tillhandahålla objektiva och pålitliga recensioner av produkter och tjänster.

Redaktionen

Vårt team består av tre fasta medarbetare och flera frilansande testare med många års erfarenhet av att utvärdera och testa produkter och tjänster för konsumenter.

Vi strävar efter redaktionell självständighet, vilket innebär att våra redaktionsmedlemmar själva väljer vilka produkter de vill testa. Vi köper eller lånar testprodukter och tar inte emot betalning eller gåvor från tillverkare eller PR-byråer. Det går inte att köpa deltagande eller placering i våra tester.

Mail och adress till redaktionen

Så testar vi

Vår främsta prioritet att ge våra läsare objektiva och pålitliga recensioner av de produkter och tjänster vi testar. Vi tror på att tillhandahålla information som hjälper dig att göra informerade köpbeslut och vi strävar efter att ge dig den mest heltäckande och korrekta informationen som möjligt.

För att säkerställa vår opartiskhet utför vi alla tester i verkligheten, där vi använder produkterna i deras tilltänkta användningsmiljö. Detta innebär att vi utsätter produkterna för samma förhållanden som du skulle göra i din egen vardag. Vi tror att det ger en mer realistisk bild av hur produkterna presterar under verkliga förhållanden. Vi har samma förhållningssätt till tjänster - de testas och upplevs utifrån ett konsumentperspektiv.

Vi behåller vissa testvinnande produkter under längre tid som referensprodukt för bättre jämförelser. Genom att använda samma produkt som en referens kan vi jämföra andra produkter mot den och ge en mer rättvis bedömning av deras prestanda.

Vi är inte bundna till några tillverkare eller leverantörer vilket ger oss full frihet att recensera produkterna som vi vill. Vi är inte påverkade av någon annan faktor än vår egen upplevelse av produkten, vilket betyder att vi ger en opartisk och rättvis bedömning av produkten.

Betygsättning

Vi utvärderar produkter utifrån deras prestation inom olika områden och tilldelar delbetyg för varje enskilt område. Totalbetyget grundas på dessa delbetyg, men kan även justeras av testredaktören för att återspegla en mer fullständig bedömning av produkten. Våra tester uppdateras kontinuerligt med nya produkter, vilket innebär att betygen också kan justeras över tid för att spegla den senaste bedömningen.

Vår betygsskala är följande:

10. Perfekt

9. Nästan perfekt

8. Utmärkt

7. Bra

6. Acceptabel

5. Medioker

4. Undermålig

3. Dålig

2. Usel

1. Oanvändbar

Har du svårt att förstå vårt betygssystem? Här kommer hjälp på traven:

10. Perfekt Det är som att vinna Melodifestivalen, Nobelpriset och Vasaloppet på en och samma dag. Med andra ord, denna produkten är höjden av perfektion.

9. Nästan perfekt Det är som att upptäcka en okänd favoritlåt - perfektionen kan inte beskrivas, men det känns som att det var gjort för dig.

8. Utmärkt Tänk dig en kladdkaka som är lite bränd runt kanterna, men chokladig i mitten. Den här produkten har några små skavanker, men dess kärna är riktigt bra.

7. Bra Tänk på produkten som ett gammalt hus - charmigt, men med några sprickor. Det är ändå en solid investering som du kommer att trivas i.

6. Acceptabel Det är som en hund som tuggar sönder dina favoritskor men sedan tittar på dig med de där söta valpögonen och viftar på svansen.

5. Medioker Det är som att försöka klippa sitt eget hår - det kan sluta bra, men det finns också stor risk för katastrof.

4. Undermålig Det är som en fika med en person som oavbrutet pratar om sin katt, det finns några bra bitar men också några verkligt besvärande saker.

3. Dålig Det är dåligt, som om du äter surströmming med fel tillbehör.

2. Usel Denna produkten är som sista säsongen av Game of Thrones.

1. Oanvändbar Om den här produkten vore en skiva bröd, skulle den vara torr, smulig och oaptitlig - till och med fåglarna skulle vara kräsna nog att avstå.

Annonser

Vi använder Google AdSense för att visa annonser på vår webbplats. Dessa annonser kan innehålla information om produkter och tjänster som du tidigare har visat intresse för. Du kan alltid välja att avaktivera anpassade annonser genom att besöka annonsernas inställningar på Google.

Vår sida innehåller marknadsföringslänkar, ibland kallade affiliatelänkar, som kan generera en provision för köp som görs via dessa länkar. Ett externt team administrerar och optimerar dessa länkar.

Vanliga frågor

Här är svar på de vanligaste frågorna vi får från läsare, produkttillverkare, PR-byråer, webbutiker och samarbetspartners.

Hur väljer ni ut produkter för test?

Våra testredaktörer väljer själva ut vilka produkter som ska testas. Urvalet görs genom att redaktörerna kombinerar sin branschkunskap med att titta på vilka produkter som är trendande online, exempelvis enligt Google Trends.

Varför har ni inte testat den produkt jag är intresserad av?

Vår redaktion har kapacitet att testa ett par hundra produkter per år. På konsumentmarknaden finns det dock tusentals produkter. Därför är vi tvungna att göra ett noga urval av vilka produkter som ska testas.

Kan jag begära att en viss produkt testas?

Du kan alltid skicka in en önskan till redaktionen. Vi ber dig dock att respektera att det är upp till redaktörerna att självständigt göra urvalet av produkter att testa. Därför går det inte att påverka valet. Maila redaktionen på info@favoriterna.se

Kan jag betala för att en viss produkt ska testas?

Nej.

Var testar ni produkterna?

Samtliga produkter testas i Sverige. Oftast sker själva testandet i redaktörens hem. En del av testen sker hemma hos deltagare i våra testpaneler.

Hur länge testar ni produkterna?

Det beror på vilken typ av produkt det gäller. Exempelvis tar det flera månader att utföra testet av vinteroveraller medan testet av semlor endast tar några dagar.

Kan jag bli en produkttestare för Favoriterna?

Det beror på. Om du anser dig vara en av de mest kompetenta personerna inom en specifik produktkategori i Sverige kan det vara av intresse. Du bör vara en skicklig och snabb skribent, ha plats för produkterna hemma och självständigt kunna hantera logistiken som uppstår vid lån av produkter.

Hur tjänar Favoriterna pengar?

Favoriterna är finansierat av annonser. Vi upprätthåller en strikt skiljelinje mellan Favoriternas redaktionella team och vårt annonsteam. Teamet som hanterar annonser är inte anställda av Favoriterna, utan arbetar genom en konsultbyrå.

Kan man använda Favoriternas vinnarstämplar för marknadsföring?

Ja, många tillverkare och butiker använder våra vinnarstämplar i sin marknadsföring, både online och offline. Vår redaktion har en stark trovärdighet, vilket gör att en vinnarstämpel från oss kan öka konsumenternas förtroende och differentiera produkten från konkurrenterna. Om du representerar en produkttillverkare, PR-byrå eller butik kan du kontakta oss för att få kostnadsfri tillgång till högupplösta filer.

Vänligen notera att vi är ett litet team och kan därför behöva tid för hantering och administration. Vi uppmuntrar alltid företag att vara ärliga i sin användning av våra vinnarstämplar och endast använda dem på produkter som faktiskt har vunnit våra tester.