Test: Bästa semlan i Stockholm 2023

Äntligen är det dags att ta sig an Stockholms utbud av semlor

Uppdaterad

Vår testredaktör har självständigt valt ut och testat semlorna. Vi har inte mottagit någon ersättning från något bageri i skapandet av detta test. Samtliga semlor har inhandlats anonymt av vår testpanel.

Test: Bästa semlan i Stockholm 2023

Har du längtat efter en god fastlagsbulle sedan i strax innan jul? Äntligen är semlan lovligt byte igen. Fettisdagen den 21 februari 2023, har smugit sig riktigt nära och vill man vara säker på att köpa hem det godaste semlan på semmeldagen, gäller det att börja testa utbudet i sin hemstad så snart som möjligt.

För att ta reda på vilken semla som är bäst i test har vi tagit hänsyn till dels hur god grädden, mandelmassan och bullen är, men givetvis även utseendet och den sammantagna smakupplevelsen. Ofta är det just genom mandelmassan som konditorier passar på att sätta sin personliga prägel på en semla nu för tiden, och trenden för knasiga semlor verkar ha dämpats något. Vi har testat klassiska semlor, men de allra flesta ställen erbjuder både glutenfria semlor och laktosfria semlor. Många bagerier i Stockholm, har även vegansk semla - inte minst finns även den populära wienersemlan och croissantsemlan att köpa nästan överallt. I vårt semmeltest avslöjar vi vart årets bästa semla finns.

Vi har testat semlor i Stockholm, för att ta reda på vart man kan hitta huvudstadens och förortens godaste semla 2023. I Stockholm är utbudet av kvalitetsbagerier enormt och det går att hitta hantverkssemlor i varje stadsdel och i nästan varje förort. I vårt semmeltest har vi testat semlor från ett urval bagerier i Stockholmsområdet. Vilka bagerier som väljs ut beror på flera olika faktorer. Om ditt bageri, eller ditt favoritbageri inte finns med, beror det helt enkelt på att vi inte hunnit dit i år.

  • Bäst i test

    Socker Sucker

    • Bästa semlan i Vasastaden
    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Socker Sucker
    • En oerhört vacker semla i all sin enkelhet
    • De saltade och kanderade mandlarna som pryder grädden är fantastiska
    • Balansen i semlan från Socker Sucker är perfekt - kan man få en till tack?
    • En av de dyraste semlorna i testet (men värd vartenda öre)

    Socker Sucker har på rekordtid lyckats göra sig ett namn på Stockholms fikascen, så förväntningarna på deras semla var hög. Skulle Socker Sucker kunna nå samma höjder med det svenskaste bakverket av dem alla, som de gör med sina franska konstverk? Svaret är ett rungande ja. Grädden är vackert och lent vispad och har en ganska diskret smak. Grädden lyfts med hjälp av de kanderade och lättsaltade mandlarna som likt juveler har placerats ut för hand på grädden. Faktum är att mandlarna är som små bakverk i sig.

    Mandelmassan har en perfekt sötma, vilket tillsammans med lättheten i grädden gör att detta är en semla som slinker ned förvånande lätt. Bullen är fluffig och god och har en tydlig smak av kardemumma, men som inte tar över hela smakbilden. När man tar en tugga som innehåller en bit av allt: bulle, mandelmassa, grädde och en kanderad mandel, går det inte att låta bli att sucka av lycka. Det här är helt enkelt en av de godaste semlorna som testpanelen någonsin slukat.

    Läs hela testet av semlan från Socker Sucker här.

    • Pris:
    • Adress:
    • Hemsida:

  • Bästa semlan i Stockholm City

    K-Märkt Bokcafé

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    K-Märkt Bokcafé
    • Fantastisk mandelmassa med rostade mandlar som livar upp
    • Generöst med snyggt spritsad grädde
    • Väldigt fin balans i semlan - sältan bryter av det feta på ett effektivt sätt
    • Locket är en aning torrt (men inte brödet i övrigt)

    K-Märkt Bokcafé är inhyst på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan och är ett populärt lunchställe. Att en av delägarna är nobelkonditorn Daniel Roos, märks direkt då man tar en tugga av deras stiliga semla - som lyckas se både klassisk och modern ut på en och samma gång. Trots att det är nästan lite väl generöst med grädde, bryts gräddsmaken effektivt av med hjälp av sältan som mandelmassan bjuder på. De rostade saltade mandlarna, som pryder kanten av mandelmassan, ger en god crunch som man annars kan sakna i en allt för slät mandelmassa.

    Florsockret har landat lite på grädden, vilket nästan ger smakillusionen av att grädden har stelnat något i kanterna. Men efter ett par tuggor kommer testpanelen fram till att det är florsockret som luras lite. Bullen är härligt flufflig men drar ändå en aning åt det torrare hållet känner man om man bara tar en bit bulle. Detta är dock inget man märker alls om man tar en tugga på det sätt som en semla ska ätas: men lite av allt. Då är denna semla faktiskt en ren fröjd för gomseglet.

    Läs hela testet av semlan från K-Märkt Bokcafé här.

    • Pris:
    • Adress:
    • Hemsida:

  • Bästa semlan på Söder

    S:t Paul Bageri

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    S:t Paul Bageri
    • En härligt fluffig bulle med tydlig smak av kardemumma
    • Finns att köpa på två ställen på söder - hurra
    • Otroligt god mandelmassa som man skulle kunna skopa i sig med sked
    • Grädden hade vätskat sig lite på samtliga semlor i montern

    S:t Paul Bageri på Söder har ett mycket gott rykte när det kommer till bröd överlag och semlor i synnerhet. Och så fort man sätter tänderna i semlan från S:t Paul förstår man varför - detta är helt enkelt en semla i perfekt balans, både vad gäller smaken på de olika delarna av semlan, men även sett till helheten. Bullen är fluffig, saftig och tydligt dagsfärsk, och har en alldeles perfekt smak av kardemumma.

    Grädden känns förvånande lätt, vilket också gör att det går att äta hela semlan utan att känna sig illamående. Men trots en fluffigt perfekt bulle och en lättvispad grädde, är det ändå mandelmassan som är denna semlas riktiga stjärna. Mandelmassan har en tydlig smak av mandel, som får extra skärpa med hjälp av de rejäla bitarna mandel som ger semlan lite crunch. Detta är en mandelmassa god nog att sleva i sig med sked, och när den binder samman semlan, uppstår inget annat än semmelmagi.

    Läs hela testet av semlan från S:t Paul Bageri på Söder i Stockholm här

    • Pris:
    • Adress:
    • Hemsida:

  • Bästa semlan på Östermalm

    Fosch Artisan Pâtisserie

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Fosch Artisan Pâtisserie
    • En otroligt vacker semla
    • Snyggt och gott med de rostade mandlarna som är strösslade över bullen
    • Delikat mandelmassa med en smula tuggmotstånd i form av krossade mandlar
    • Fosch Artisan Pâtisserie ligger så pass undangömt att man måste veta att det finns för att hitta dit.

    På Fosch Artisan Pâtisserie fikar man i en ljus och fräsch lokal till tonerna av fransk musik. Här serveras en semla som är en fröjd för både ögonen och munnen, med högt spritsad grädde och dubbelrostade mandlar både i mandelmassan och strösslade över bullen. Grädden är väldigt mäktig, men detta bryts effektivt av med smakexplosionen som de dubbelrostade mandlarna utgör.

    Bullen är lite mörkare än vad man normal sett ser hos en semla, men den smakar också något fylligare än vad många andra bullar gör. Den är fluffig, men har ändå en uppskattad stuns i sig. Semlan hos Fosch Artisan Pâtisserie är inget annat än ett mästerverk, där det känns som att de bästa av två världar möts: en svensk klassiker som lånas finess från ett franskt pâtisserie.

    Läs hela testet av semlan från Fosch Artisan Pâtisserie här.

    • Pris:
    • Adress:
    • Hemsida:

  • Bästa semlan på Kungsholmen

    Komet Stockholm

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Komet Stockholm
    • En semla i något mindre format, utan att vara en minisemla
    • Otroligt vacker semla som smakar gott även för ögat
    • Väldigt goda smaker och en perfekt balanserad semla - kan man få en till?
    • Har du hört talas om Komet tidigare? Nej, detta är ett doldisställe som skulle behöva synas mer.
    • En av de dyraste semlorna i testet, och samtidigt en av de mindre

    Semlorna på Komet Stockholm är så fina att testpanelen gjorde en u-sväng för att inte missa att köpa en semla här när de såg fastlagsbullarna genom fönstret. Detta var nämligen ett ställe som helt gått oss förbi då urvalet skulle göras och det var en ren slump att Komet Stockholm passerades på inköpsrundan. Och tur var väl det, då detta är en naggande god semla som får testpanelen att sucka av lycka.

    Semlorna är vackert stjärnspritsade och grädden smakar tydligt av vanlij. Den goda mandelmassan har doppats i krossade mandlar för en extra crunch, vilket ligger gott i munnen. Storleken på semlorna hos Komet Stockholm är lite mindre än en standardsemla, utan att för den sakens skull klassas som en minisemla. Storleken är faktiskt perfekt och man kan rent av känna sig sugen på en till direkt efteråt - men då får man skynda sig, för semlorna hos Komet Stockholm kommer sälja som raketer när Stockholmarna väl fått upp ögonen för detta lilla bageri på en tvärgata mitt i stan.

    Läs hela testet av semlan från Komet i Stockholm här.

    • Pris:
    • Adress:
    • Hemsida:

  • Bästa semlan i söderort

    Konditorn & Bagarn

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Konditorn & Bagarn
    • En mandelmassa så god att den kan förmå även de som inte gillar semlor att vilja ta en smakbit till
    • Mycket välbalanserade smakar, inget tar över och semlan är mäktigt god utan att bli för mycket
    • Charmigt imperfekt utseende, känns genuint hembakad på alla sätt
    • Grädden hade kunnat vispas en aning mindre hårt

    Det råder ingen tvekan om att det i söderort är Konditorn & Bagarn som bäst har förädlat konsten att göra en semla så god, att ingen kan motstå. Den här semlan står stadigt bland alla trendsemlor, som förvisso är riktigt roliga och ibland också riktigt goda, men som ibland landar rätt långt ifrån vad de flestas idé om en semla är. Konditorn & Bagarn satsar på det klassiska. Och det gör de alldeles rätt i.

    Den charmigt imperfekta men mycket vackra semlan bjuder på en osötad grädde som väldigt fint balanserar sötman från brödet. Själva bullen är saftig med en tydlig smak av kardemumma. Men den som verkligen kör Konditorn & Bagarns semla till en vinnare, är den alldeles utsökta mandelmassan. Blandningen av sött och salt, ihop med en svag ton av apelsin, lyfter semlan till nästa nivå. Semmeldagen 2023 vill man inte missa Konditorn & Bagarns alldeles utsökta semla.

    Läs hela testet av semlan från Konditorn & Bagarn i Hökarängen här.

    • Pris:
    • Adress:
    • Hemsida:

  • Bästa semlan i västerort

    Sockerknuten

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Sockerknuten
    • Imponerande lågt pris, här har man råd att köpa en semla till efter att den första slunkit ned i magen
    • En smakbild som på pricken lever upp till förväntningarna om hur en semla ska smaka
    • Kanske hade vi önskat en aning mer mandelmassa

    Sockerknuten Bageri & Konditori levererar den klassiska semlan, en som uppfyller förväntningarna och smakar precis så som man vill att en god semla ska smaka. Brödet är välsmakande, gräddat så det är lagom saftigt. Mandelmassan är mycket len och söt. Smaken är väldigt god, så god att man faktiskt inte skulle ha sörjt om Sockerknuten hade varit en aning mer generös med mandelmassan.

    Grädden är en aning sötad, och spritsad på semlan i en helt lagom mängd. I dessa tider är det inte ovanligt med semlor som gör allt för att sticka ut. Sockerknuten tänker precis tvärtom med sin traditionella semla. Det här är ett bakverk konstruerat för att smaka precis som man tänker sig. Är man på jakt efter en klassiska semla i västerort, så kommer man hitta en riktigt smaskig sådan hos Sockerknuten.

    Läs hela testet av semlan från Sockerknuten i Bromma här.

    • Pris:
    • Adress:
    • Hemsida:

  • Bästa laktosfria semlan i Stockholm

    Bröd & Salt

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Bröd & Salt
    • Fantastiskt snygg semla som sticker ut
    • Semlan spritsas vid beställning, vilket innebär att man alltid får en nygjord
    • Mycket smarriga mandelbitar på och i mandelmassan
    • Eftersom den spritsas på beställning, kan semlan variera en del mellan butikerna

    Grattis alla laktosintoleranta: Bröd & Salt har inte bara Stockholms maffigaste spritsade semlor, de är även laktosfria! Man ska inte avfärda Bröd & Salt som ett kafé med dussinsemlor. Tvärtom från många andra populära kedjor, får man nämligen sin semla spritsat och monterad a´la minute då man beställer den. Med andra ord får man inte en semla som har stått och svettats i en monter i flera timmar - den är istället alltid fräsch och nygjord.

    Eftersom bullen skärs när man beställer sin semla, känns den mjuk, saftig och nygräddad. Mandelmassan doppas i en blandning av hela och krossade rostade mandlar, vilket gör att semlan både smakar och ser lyxig ut. Den laktosfria grädden spritsas med något som liknar en mjukglassmaskin och det är helt klart en hög mjukglassliknande grädde som tornar på denna ståtliga semla. Det är en semla som får en att säga wow, för att den är så snygg., även om den blir lite sned efter att ha packats i en låda. Den är lika god som den ser ut att vara, mycket tack vara den smarriga mandelmassan med extra crunch. Bröd & Salt har helt klart en fantastisk laktosfri semla, som inte kompromissar minsta lilla på gräddsmaken.

    Läs hela testet av semlan från Bröd & Salt här.

    • Pris:
    • Adress:
    • Hemsida:

Sammanfattning

När vi testade semlor i Stockholm utsåg vi den fantastiska semlan från Socker Sucker tilll bäst i test, här hittade vi nämligen en semla i perfekt balans och som samtidigt lämnade oss sugna på att komma tillbaka för att köpa en till.

Orkar man inte åka till Vasastaden för att köpa en semla, kommer man bli lycklig hela vägen in i själen av söderortssemlan hos Konditorn och Bagaren.

Är det istället i västerort man håller till, ska man ta en sväng till Sockerknuten, som har den godaste semlan i väster om stan.

Fler bra semlor

  • Vete-Katten

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Vete-Katten

    Är det en urtraditionell semla du är ute efter, kommer anrika Vete-Katten på Kungsgatan göra dig nöjd. Här håller man sig till traditionerna med en fluffig bulle, luftig grädde och en helt slät mandelmassa. I en tid då det nästan går inflation i påhittiga sätt att förnya mandelmassa, står Vete-Katten stadigt med en alldeles klassisk semla. Den är snygg, smakar gott och om du ska bjuda farmor på en semla, är det tveklöst hit du ska ta med henne.

    Läs hela testet av semlan från Vete-katten i Stockholm här.


  • Gunnarsons Specialkonditori

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Gunnarsons Specialkonditori

    Gunnarsons Specialkonditoris semla har en bulle som är lika fluffig som ett moln. Det är en ren fröjd att ta en tugga av denna klassiska södersemla som alltid gör bra i från sig i semmeltest. Klassisk är nog också det ord som bäst beskriver semlan hos Gunnarssons - detta är en semla som inte kommer provocera någon semmelpuritan, även om man har vågat sig på lite bitar i mandelmassan som livar upp. En välbalanserad semla som kommer göra en lycklig vid fikastunden.

    Läs hela testet av semlan från Gunnarssons på Söder i Stockholm här.


  • Magnus Johansson Bageri & Konditori

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Magnus Johansson Bageri & Konditori

    Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad gör en väldigt, väldigt god semla. Det märks att bröd är en specialitet, för denna bulle är härligt fluffig. Grädden är precis lagom mycket och mandelmassan har en hint av karamellsmak, något smaklökarna njuter av. Konkurrensen på semmelmarknaden är hård, men semlan från Magnus Johansson Bageri & Konditori befinner sig absolut i toppskiktet.

    Läs hela testet av semlan från Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad här.


  • Söderbergs Bageri

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Söderbergs Bageri

    Söderbergs Bageri vid Telefonplan serverar en aptitretande fin semla, som verkligen känns hembakat på det allra bästa sättet. Varken smaken av mandelmassa eller smaken av kardemumma är blygsam. Det här är en semla för den som uppskattar mycket smak. Mandelmassan har en fin textur och tar stor plats i smakbilden, men balanseras väl upp av bröd och grädde. Söderbergs Bageri vet hur man gör en god semla.

    Läs hela testet av semlan från Söderbergs Bageri vid Telefonplan här.


  • Mr Cake

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Mr Cake

    Hos Mr Cake hittar man en riktigt klassisk semla, vilket nästan är lite ovanligt i Stockholm nu för tiden. Medan de flesta andra konditorier i Stockholm försöker göra en unik twist på sina semlor, håller sig Roy Fares till det klassiska. Det är gott, men lite småtrist. Mandelmassan har en fantastisk smak, men konsistensen är i det närmaste klistrig, vilket drar ned helhetsbetyget rejält.

    Läs hela testet av semlan från Mr Cake i Stockholm här.


  • Ritorno

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Ritorno

    Ritorno är kända för sina semlor som man kan avnjuta i en miljö som för tankarna till Stockholm på 60-talet. Precis som hos många andra konditorier, har Ritorno valt att lägga till saltade mandlar på sin semla. Saltade mandlar brukar vara ett gott sätt att bryta den annars maffiga smaken på en semla, men hos Ritorno blir det väl mycket av det goda. Sältan tar över smakbilden hos Ritornos semla, som också tyvärr har en något torr bulle.

    Läs hela testet av semlan från Ritorno Konditori i Stockholm här.


  • BAK

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    BAK

    Bageri BAK i Hökarängen har ambitioner med sin konstnärligt upplagda semla. Beståndsdelarna är staplade så att allt syns, och att mandelmassan ska visas upp är lätt att förstå. Den grova texturen innehåller hela, hackade nötbitar och kanske ska det snarare kallas krossade kanderade nötter än mandelmassa? BAKs semla är god men lite för mycket av allt: lite för mäktig, lite för söt och tyvärr, brödet är också lite för torrt.

    Läs hela testet av semlan från BAK i Hökarängen här.


  • Lisas Grabb Café & Hembageri

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Lisas Grabb Café & Hembageri

    Semlorna hos Lisas Grabb på söder ser charmigt hemmabakade och är välspritsade med grädde som är söt och god. Tyvärr har grädden stelnat en aning längst ut på kanterna, trots att semlan köptes strax efter nio på morgonen. Det är synd, för bortsett från att grädden stelnat är den en av de godare i testet. Brödet är gott, men i kompaktaste laget.

    Läs hela testet av semlan från Lisas Grabb Café & Hembageri på Söder i Stockholm här.


  • Bageri Pomona

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Bageri Pomona

    Det råder inga tvivel om att Bageri Pomona vill väl med sina hållbarhetsambitioner. Att mandel är en sådan klimatbov är nog okänt för många, men att odla dem kräver väldiga mängder vatten i områden som redan är hårt utsatta för torka. Krämen som ska ersätta mandelmassan är dock en miss. Pomonas semla smakar helt enkelt inte semla. Att övriga delar av semlan utgörs av mycket fint bagerihantverk är inte tillräckligt för att lyfta betyget.

    Läs hela testet av semlan från Bageri Pomona i Midsommarkransen här.


  • Park Bageri

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Park Bageri

    Park Bageri bakar en snygg semla med ett riktigt bra bröd. Bullen är precis lagom saftig men samtidigt luftig. Den fint spritsade grädden känns lagom söt och det är också en väl avvägd mängd grädde, något som antagligen bidrar till semlans fräschör. Mandelmassan är inte heller onödigt söt, med stora bitar av nästan hela mandlar i. Park Bageri gör en semla som uppskattas av finsmakare.

    Läs hela testet av semlan från Park Bageri i Äppelviken här.


  • Spånga Konditori

    BETYG
    • Bulle:
    • Grädde:
    • Mandelmassa:
    • Utseende:
    • Totalt:
    Spånga Konditori

    Om man gillar semlor så till den grad att man inte riktigt kan få nog, då kommer man gilla semlan från Spånga Konditori. Här gör man semla enligt more is more-principen, något som särskilt tillämpats på mandelmassan och grädden. Alla enskilda komponenter smakar gott. Men när det nästan är mer mandelmassa än bulle så finns det risk för att semlan från Spånga Konditori känns lite väl mäktig.

    Läs hela testet av semlan från Spånga Konditori i Stockholm här.

Tänk på detta när du ska köpa semlor

Semmeltiden är i det närmaste helig, då den livar upp efter en månad av vintermörker och tomma plånböcker. Se till att få ut det mesta av den korta med goda semmelsäsongen.

1. Hur mycket pengar har du råd att lägga? 💸

Att köpa semlor till flera personer på ett bageri kostar faktiskt rätt mycket pengar. 2023 kostar en semla i Stockholm mellan 50-59 kronor. Det finns så klart vissa billigare semlor, men de är undantagen som bekräftar regeln. Om det är för dyrt med lyxiga konditorssemlor, finns det goda på mataffären. Köper man i mataffären är de faktiskt också allra oftast dagsfärska, levererade på morgonkvisten till butiken. Annars är ett gott, enkelt och billigare alternativ, att göra egna med hjälp av en påse färdigbakade kardemummabullar, vispgrädde och mandelmassa. Om du har mandelmjöl hemma, kan du enkelt göra egen mandelmassa

2. Ställ semlan i kylen om du inte ska äta den direkt ❄️

Om du inte ska äta semlan på direkten, ställ den i kylskåpet. Då håller sig grädden som fräschast. Men tänk på att vispad grädde kan ta åt sig lite smak från de övriga matvarorna i kylskåpet, så försök om möjligt att köpa semlan samma dag som du ska äta den - då kommer den vara som godast.

3. Semlor för alla 😋

Nu för tiden finns det verkligen semlor för alla: glutenfria semlor, laktosfria, semlor för den som inte gillar eller är allergisk mot mandel. Är du allergisk mot hasselnötter, kan det vara klokt att dubbelkolla att mandelmassan inte innehåller hasselnötter. I ett klassiskt recept, så finns det inte hasselnötter i en mandelmassa. Men i jakten på unika smaker, har vi märkt att det blivit allt vanligare att bagare och konditorer sätter extra piff på mandelmassan och inte sällan med hjälp av hasselnötter. Så fråga innan du äter!

Så testade vi semlor

I vårt semmeltest har vi åkt huvudstaden runt för att hinna testa så många semlor som möjligt, i jakten på årets bästa semla. Vår testpanel har bestått av semmelälskare och även något mer skeptiska barn. De har fått utvärdera allt från bulle till lockets form. Vi hinner tyvärr inte testa semlor från alla bagerier och vilka som väljs ut beror på flera olika faktorer. Om ditt favoritbageri inte finns med i årets test, beror det på att vi inte hunnit dit.

  • Är semlan fin att titta på?

  • Är bullen god och färsk?

  • Hur smakar vispgrädden och hur bra är den vispad?

  • Hur smakar mandelmassan? Bjuder den på några överraskningar?

  • Skulle man kunna tänka sig att stå i kö för att köpa denna semla?

  • Hur är balansen mellan bulle, grädde och mandelmassa?

  • Hur dyr är semlan? Och är den värd pengarna?

Därför kan du lita på Favoriterna.se

Vi utför alla våra tester på egen hand och med hjälp av testpaneler - alla produkter vi recenserar har testats grundligt av en person på redaktionen eller av testpanel. Samtliga semlor har testats av en semmelälskande testpanel som består av både vuxna och barn.

Favoriterna.se är en oberoende sajt vars testresultat vare sig går att påverka eller köpa. Ibland får vi ta emot testprodukter, men detta innebär vare sig att produkten automatiskt kommer placera sig på en av våra favoritlistor eller ens kommer omskrivas på sajten. Vi lyfter bara fram produkter som blir våra favoriter, vilket innebär att det bara är en liten del av alla produkter redaktionen testar som vi faktiskt tipsar om på Favoriterna.se