Test: Gunnarsons Specialkonditori

Uppdaterad

BETYG
  • Bulle:
  • Grädde:
  • Mandelmassa:
  • Utseende:
  • Totalt:
Gunnarsons Specialkonditori
  • Pris:
  • Adress:
  • Hemsida:

En klassiska södersemla

Finns det någon som vandrat på Götgatan som inte sneglat in i skyltfönstret på Gunnarsons Specialkonditori? 1946 slog Gunnarsons upp sina dörrar på denna adress (vars lokal redan innan dess faktiskt inhyste en sockerbagare). Idag är de en del av stadsbilden och det är många som vallfärdar hit för deras semlor som de nästan kommit att bli synonyma med. Äter man lunch här på tisdagar och torsdagar, ingår till och med en semla under säsongen.

Test, Artikel eller Guide

Fluffig som ett moln

Den främsta styrkan i Gunnarsons semla får ändå sägas ligga i själva bullen, som är fluffigare än de flesta andra. Den utgör stommen av en semla som enklast kan beskrivas som traditionell. Visserligen innehåller mandelmassan lite större bitar så mandelmassan inte blir helt slät. Men den lilla moderniseringen, kommer vilken semmelortodox person som helst att låta passera då smakerna och utseendet i övrigt är hundra procent traditionell fastlagsbulle. Hit kan du ta gammelmoster för en semla, utan att riskera att hon sätter en stor rostad mandel i halsen.

➤ Läs hela vårt test av semlor i Stockholm, för att se vilken semla som blev bäst i test 2023. ➤ Titta på vår video av semlan hos Gunnarsons Specialkonditori här.