Test: Semla från Bageri Pomona i Midsommarkransen

Uppdaterad

BETYG
  • Bulle:
  • Grädde:
  • Mandelmassa:
  • Utseende:
  • Totalt:
Semla från Bageri Pomona i Midsommarkransen
  • Pris:
  • Adress:
  • Hemsida:

Ingen mandel som ingrediens

Bageri Pomona skyltar tydligt med att deras traditionella semla i ett avseende kraftigt bryter mot traditionen. De har nämligen valt bort mandel som ingrediens. Förklaringen är att det kräver stora mängder vatten att odla mandel, något som sker i områden som redan lider av torka. Istället har pomona gjort en fyllning bestående av rostade solrosfrön, vaniljkräm, höstärter, brynt smör, sirap och kardemumma.

Test, Artikel eller Guide

En rustik och hållbar semla

Bullen är nämligen utmärkt välgräddad, grädden är väldigt god med en luftig konsistens och utseendet på semlan är vackert rustikt. Men om man är ute efter en klassisk semla, med mandelmassa, så är semlan från Bageri Pomona förstås fel val. Fyllningen må vara god, men den smakar inte mandelmassa hur man än vrider och vänder på det. Om inte mandelmassa är viktigt för ens upplevelse av en semla, så kommer man bli nöjd med semlan från Pomona. Oavsett vad, så ska Bageri Pomona absolut ha en eloge för sitt hållbarhetstänk.

➤ Läs hela vårt test av semlor i Stockholm, för att se vilken semla som blev bäst i test 2023. ➤ Titta på vår video av semlan hos Bageri Pomona här.