Test: Semla från Konditorn & Bagarn i Hökarängen

Bästa semlan i söderort

Uppdaterad

BETYG
  • Bulle:
  • Grädde:
  • Mandelmassa:
  • Utseende:
  • Totalt:
Semla från Konditorn & Bagarn i Hökarängen
  • Pris:
  • Adress:
  • Hemsida:
Test, Artikel eller Guide

Välkomponerad och kompakt

Konditorn & Bagarns semla är ett mycket välkomponerat bakverk, där smakerna balanserar mot varandra för att framhäva en ännu bättre helhet. Brödet är lite mer åt det kompakta hållet men samtidigt otroligt saftigt. Själva semmelbullen smakar dessutom mycket gott. Där finns en tydlig smak av kardemumma och brödets textur känns fräsch ihop med grädden.

Grädden i Konditorn & Bagarns semla är lite hårdare vispad än många andra semlor. Men det är egentligen en petig anmärkning för den som är väldigt känslig vad gäller gräddens konsistens. Här har bageriet valt att behålla grädden som den är, utan att addera något till den så att den blir sådär övermäktigt söt. Grädden är dessutom väldigt fint spritsad på semlan, på ett charmigt, imperfekt sätt.

Test, Artikel eller Guide

En förstklassig och minnesvärd semla

Mandelmassan är utan tvekan grädden på moset, motsägelsefullt nog. Konsistensen känns precis rätt, varken för grov eller för len. Mandelmassans smak är söt och vi tycker att där finns en svag ton av apelsin. Den är inte en framträdande smak, men den lurar där inne och ger mandelmassan en alldeles utsökt fräschör. Den mandelmassan tillhör toppskiktet av de som testats, återigen en mycket lyckad balansakt - denna gång mellan sött och salt.

Helhetsintrycket av Konditorn & Bagarns semla är förstklassigt. Det här är inget som någon vispat ihop, här finns eftertanke. Sötman från brödet blandar sig fint med den mer neutrala grädden och sen gör mandelmassan entré i smakbilden. Är man petig med sin semla, och gillar en semla som faktiskt smakar och inte bara lägger sig som en tyngd i magen, så får man inte missa årets semla från Konditorn & Bagarn.

➤ Läs hela vårt test av semlor i Stockholm 2023, för att se vilken semla som blev bäst i test. ➤ Titta på vår video av semlan hos Konditorn & Bagarn här.