Test: Britax Primo

Bästa babyskydd som passar Britax

Uppdaterad

BETYG
  • Komfort:
  • Användning:
  • Funktioner:
  • Totalt:
Britax Primo
  • Mått:
  • Montering:
  • Vikt:
  • Användningstid:

Ett prisvärt och bekvämt babyskydd för Britax Smile

Britax Primo är ett populärt babyskydd som funnits på marknaden i många år. Det började säljas redan i slutet på 00-talet, då under namnet Brio Primo. Babyskyddet har genomgått några mindre ansiktslyft sedan dess, med uppdaterad sufflett, bättre klädsel och andra fästen. Numera är fästena av typen Britax CLICK & GO-system, vilket gör Primo en perfekt match med duovagnen Britax Smile. Det behövs inga babyskyddsadaptrar eftersom det enkelt kan fästas direkt på chassit på Smile 2, Smile 3 och Smile 4.

Lätt att bära och enkel att tvätta

Babyskyddet väger 4 kilo, vilket är en genomsnittlig vikt bland de modeller som testats. Den övre delen av handtaget är böjd bakåt, vilket gör det enkelt att bära babyskyddet i armvecket. Detta kan vara en effektiv lösning för dem som bor med många trappor eftersom babyskyddet hamnar nära kroppen och känns säkert och stabilt att bära.

Britax Primo har ett bra spädbarnsinlägg som är kilformat och ger utrymme för en lite större bebis när inlägget tas bort. Klädseln är relativt enkel att ta bort och kan tvättas i maskin.

Enkel installation och prisvärdhet

Babyskyddet kan monteras med bältet direkt i bilsätet, eller med den tillhörande isofixbasen. Basen har fasta armar, vilket kan göra installationen lite bökigare i vissa bilar. Trots detta är Britax Primo ytterst prisvärt och en perfekt matchning för dem som kör Britax vagnar i allmänhet, och Britax Smile i synnerhet.

Sammanfattningsvis är Britax Primo en bekväm och prisvärd babyskydd som passar perfekt med barnvagnen Britax Smile. Den är lätt att bära, har en bra spädbarnsinlägg, enkel att tvätta och kan installeras enkelt med bältet direkt i bilsätet eller med den tillhörande isofixbasen.

➤ Läs hela vårt test av babyskydd för att se vilken modell som blev bäst i test.