Test: Biltema Barngrind 47-8600

Bästa billiga barngrind

Uppdaterad

BETYG
  • Montering:
  • Användning:
  • Funktion:
  • Totalt:
Biltema Barngrind 47-8600
  • Bredd:
  • Höjd:
  • Montering:

Prisvärt alternativ utan extra funktioner eller anpassning

Biltema Barngrind är ett utmärkt val för föräldrar som letar efter en enkel och prisvärd grind utan extra funktioner eller särskild anpassning. Grindens öppning och stängning fungerar väl, men kan vara mindre smidig än andra modeller på marknaden.

Enkel öppning med plastlås

Grindens öppning och stängning görs enkelt med ett plastlås, men grinden måste lyftas uppåt vid öppning vilket kan göra processen något otymplig. Äldre barn kan inte öppna grinden på egen hand, men grinden kan vara för tung för att öppna smidigt med en hand.

Flexibel breddanpassning och montering

Biltema Barngrind kan enkelt anpassas efter olika stora dörröppningar genom att fästena skruvas fast i väggen och bredden justeras med spännskruvarna. Monteringsinstruktionerna är bra men bilderna kunde ha varit större. Det är dock viktigt att påpeka att det inte finns någon finjustering.

Säker och testad enligt europeisk standard

Grinden har testats och godkänts enligt EN1930:2011, en europeisk standard som specificerar säkerhetskraven för barngrindar för inomhusbruk. Grinden har alltså ett EU-godkännande för att monteras över öppningar för att begränsa ett barns åtkomst in i hemmet och för att förhindra att små barn upp till 24 månaders ålder passerar.

Slutsats

Biltema Barngrind är en pålitlig grind som gör sitt jobb väl. Montaget kan vara en bökig process, särskilt om dörröppningen inte är av standardbredd, men när grinden väl är på plats fungerar den smidigt och säkert.

➤ Läs hela testet av barngrindar för att se vilken modell som blev bäst i test.