Test: Master Fitness T25

Bästa hopfällbara löpband

 • Bästa billiga löpband

Uppdaterad

BETYG
 • Löpyta:
 • Dämpning:
 • Hastighet:
 • Lutning:
 • Prestanda:
 • Användarvänlighet:
 • Totalt:
Master Fitness T25
 • Motor:
 • Hastighet:
 • Lutning:
 • Löpyta:
 • Längd:
 • Bredd:
 • Höjd:
 • Vikt:
 • Maximal användarvikt:

Master Fitness T25 är ett högpresterande och prisvärt löpband som på flera punkter kan matcha betydligt dyrare alternativ. Det har samma höga maxhastighet som Sole Fitness F63 och en stark motor för sin prisklass. Löpbandet kan även kopplas till appen Zwift via Bluetooth. Löpytan är helt okej för löpning eller power walks i normalt tempo, vid högre hastigheter som exempelvis intervallträning upplever vi dock att den är i minsta laget. T25 är också smidigt och enkelt att flytta tack vare sina fyra transporthjul, vilket gör det till ett bra val för trånga utrymmen som lägenheter eller mindre gym.

Stapeltabell

SÅ FUNKAR MASTER FITNESS T25 FÖR OLIKA SLAGS ANVÄNDNING

 • Passar Master Fitness T25 bra för långa löpare?

  Nja, med en förhållandevis liten löpyta på 140x51 cm så finns det betydligt mer rymliga modeller att välja på. Men är du tvungen att placera ditt löpband i ett mindre träningsrum så kan ändå Master Fitness T25 vara det bästa alternativet eftersom det är så pass kompakt. Det har trots allt en större löpyta än flera av konkurrenterna bland de mindre löpbanden.

 • Passar Master Fitness T25 bra för tunga löpare?

  För att vara ett kompakt löpband i den lägre prisklassen så är den maximala användarvikten på 130 kg helt okej. För dig som väger mer kan vi rekommenderar Sole Fitness F85 istället, den har en maximal användarvikt på hela 180 kg.

 • Passar Master Fitness T25 bra för intervallträning?

  Ja, för prisklassen är det ett riktigt bra löpband för intervallträning. Du kan justera hastigheten upp till 20 km/h och lutningen mellan 0-15%. Motorn är tillräckligt stark för att utföra alla justeringar av hastighet och lutning effektivt. Vid riktigt snabba intervaller kan löpytan upplevas vara i minsta laget, särskilt i början innan man har vant sig.

 • Passar Master Fitness T25 bra för längre distanspass?

  Ja, det tycker vi! Sole Fitness F63 har en generös löpyta som är 152 cm lång och 51 cm bred vilket ger en bra frihetskänsla under de längre löppassen. Underlaget är skönt att springa på och vi upplever att dämpningen är riktigt bra utan att vara för mjuk.

Master Fitness T25 är ett löpband som erbjuder hög prestanda till ett pris som inte tar sönder plånboken. Löpbandet har flera egenskaper som matchar betydligt dyrare löpband på marknaden och kan till och med kopplas ihop med den populära träningsappen Zwift via Bluetooth.

Vi gillar verkligen möjligheten att koppla ihop träningsdatorn med Zwift. Detta ger dig möjlighet att ansluta till Zwifts virtuella löparmiljö och därmed få tillgång till en mängd olika träningsprogram och löputmaningar. Önskar du hela appens utbud kostar det en summa varje månad, det är ingen bindningstid vilket gör det värt att prova tycker vi.

Skalet speglar prislappen

Även om vi tycker att innehållet är riktigt bra så håller inte designen riktigt samma nivå. Själva konsolen har en hög ambitionsnivå med tydliga bilder på träningsprogram och snabbknappar för justering av hastighet och lutning. Det går dock inte blunda för att mycket av delen där du styr löpbandet upplevs som budget. Färgsättningen har en del att önska och knapparna är lite för plastiga för vår smak. Dessutom ser den ut att vara utrustad med både fläkt och högtalare men vid lite närmare undersökning så är det bara en fasad - märkligt!

Det är dock positivt att anmärkningarna ovan endast bör vara av kosmetisk karaktär. Det är tack och lov inte tryckknapparna som slits ut först på ett löpband. Bilderna bredvid displayen underlättar valet av träningsprogram och trots att knapparna är plastiga så fungerar de alldeles utmärkt. Även snabbknapparna sköter sin uppgift med bravur.

Stark och tyst motor

Master Fitness T25 har en förhållandevis hög maxhastighet med en topp på 20 km/h. Det ger dig fin variation och du kan enkelt anpassa träningen med allt från tröskelpass till kortare intervaller. Dessutom har löpbandet en stark motor som är så pass tyst och smidig att du inte riskerar att störa omgivningen alltför mycket.

Visst kan dämpningen upplevas som stum under de lite längre löppassen men vid power walks funkar det perfekt eftersom det inte ger lika hög belastningen på knän och rygg. Vi skulle ändå säga att vid kortare intervallträning är dämpningen godkänd där är istället löpytan det som kan begränsa dig. När vi springer snabbt på bandet känns utrymmet i minsta laget även om det säkert kan vara något man vänjer sig vid. Då känns det tryggt att löpbandet är utrustad med rejäla handtag som du snabbt kan greppa om olyckan skulle vara framme.

Löpbandet för det kompakta träningsrummet

T25 är framförallt ett bra val för dig som bor i ett trängre utrymme eller söker ett löpband för ett mindre källargym. Det är enkelt att fälla ihop löpbandet och med hjälp av de fyra transporthjulen kan du rulla undan det till önskad plats. Denna funktion gör också löpbandet lättare att förvara när det inte används. Det bör tilläggas att löpbandet är tungt och även om det har transporthjul så är det ansträngande att flytta på det, särskilt på egen hand.

Sammanfattningsvis är Master Fitness T25 ett löpband med högt prisvärde som passar perfekt för dem som vill ha hög prestanda utan att spendera för mycket pengar. Här får du mycket löpband för pengarna och flera av funktionerna matchar betydligt dyrare modeller där vi framförallt vill lyfta fram den höga maxhastigheten, starka motorn och möjligheten till Zwift.

FAQ Master Fitness T25

 • Vad är den maximala hastigheten på Master Fitness T25?

  Master Fitness T25 har en maximal hastighet på 20 km/h.

 • Kan jag ändra lutningen på Master Fitness T25?

  Ja, Master Fitness T25 har en justerbar lutning på upp till 15%.

 • Har Master Fitness T25 en pulsmätare?

  Ja, Master Fitness T25 har både mätare för handpuls och trådlös pulsmätning. Trådlöst pulsband är ej inkluderat utan behöver köpas separat.

 • Finns det några förinställda träningsprogram på Master Fitness T25

  Ja, Master Fitness T25 har 36 st förinställda träningsprogram. Du hittar bland annat olika intervallprogram som exempelvis backintervaller. Du kan också skapa dina egna löppass med hjälp av träningsdatorn.

 • Kan jag använda vilket eluttag som helst?

  Eluttaget bör vara kopplat till en separat säkringsgrupp. Det är särskilt viktigt att ingen känslig utrustning, som TV eller dator är ansluten till samma grupp.