Test: Sole Fitness F85

Bästa löpband för långa användare

 • Bästa rymliga löpband
 • Bästa löpband för tunga användare

Uppdaterad

BETYG
 • Löpyta:
 • Dämpning:
 • Hastighet:
 • Lutning:
 • Prestanda:
 • Användarvänlighet:
 • Totalt:
Sole Fitness F85
 • Motor:
 • Hastighet:
 • Lutning:
 • Antal träningsprogram:
 • Löpyta:
 • Längd:
 • Bredd:
 • Höjd:
 • Hopfällbar:
 • Transporthjul:
 • Vikt:
 • Maximal användarvikt:
 • Garanti:

Sole Fitness F85 är ett högpresterande löpband som är idealiskt för hemmabruk och har många användbara funktioner för personer som vill förbättra sin kondition eller bränna kalorier. Med en 4,0 hk stark motor och en maximal hastighet på 22 km/h är det perfekt för intensiv intervallträning. Dessutom kan lutningen på 15% användas för att göra träningen mer varierad och utmanande, inklusive backintervaller för de som vågar.

Stapeltabell

Test, Artikel eller Guide

SÅ FUNKAR SOLE FITNESS F63 FÖR OLIKA SLAGS ANVÄNDNING

 • Passar Sole Fitness F85 bra för långa löpare?

  Ja, Sole Fitness F63 är ett suveränt bra val för långa löpare, en av de bästa i klassen faktiskt! Den har en rejäl löpyta på 152x56 cm vilket gör att du kan ta ut löpsteget med minimal olycksrisk. Kolla även in Sole Fitness TT8 som är storebror i Sole Fitness familjen, den har samma rymliga löpyta men är utrustad med AC-motor som tål flitigare användning.

 • Passar Sole Fitness F85 bra för tunga löpare?

  Med en imponerande maximal användarvikt på 180 kg och en stark motor på 4 hk är det inte många löpband för hemmabruk som slår Sole Fitness F85.

 • Passar Sole Fitness F85 bra för intervallträning?

  Ja, den innehåller endast 10 förprogrammerade träningsprogram men det är mycket enkelt att även göra egna. Med några få knapptryck så har du själv konfigurerat ett intervallprogram med tid, hastighet och lutning som passar just dig. Sole Fitness F85 är utrustad med en kraftfull motor som effektivt klarar av att justera både hastighet och lutning riktigt snabbt. I våra mätningar är faktiskt Sole Fitness F85 en av de som klarar av detta snabbast i vårt test av löpband.

 • Passar Sole Fitness F85 bra för längre distanspass?

  Ja det är toppklass! Sole Fitness F85 erbjuder en rymlig löpyta med en längd på 152 cm och en bredd på 56 cm, vilket ger en känsla av frihet under långa löppass. Löpbandets yta är ganska stum men behaglig att springa på, vi tycker att dämpning ger en fin balans mellan stötdämpning och stabilitet.

 • Passar Sole Fitness F85 bra som löpband i en lägenhet?

  Löpbandet väger 136 kg och yttermåtten mäter 211 x 94 cm, det är med andra ord en besvärlig pjäs att flytta på. Men kan du placera löpbandet på ett ställe och sedan låta det stå kvar där, då kan det trots allt vara ett bra val. Sole Fitness F85 går även att fälla ihop för en kompaktare förvaring. Söker du efter ett löpband för lägenhet så rekommenderar vi att kolla in Master Fitness T25.

Märket Sole Fitness startade sin verksamhet i Nordamerika och började med att sälja löpband till hotell i Usa och Kanada. Produkternas höga kvalitet samt ett fint kundbemötande bidrog till att de snabbt blev mycket populära. Idag säljs Sole Fitness träningsprodukter över hela världen och flera av löpbanden hittar vi som testvinnare på diverse testsiter på nätet. De har gått från att bara producera löpband till att nu erbjuda en rad olika träningsprodukter.

Perfekt löpband för hemmabruk med det lilla extra

Sole Fitness F85 är ett av de mest högpresterande löpbanden för hemmabruk och erbjuder en mängd användbara funktioner som passar utmärkt för dig som önskar förbättra konditionen eller jaga kalorier. Den har en stark motor på 4,0 hk och en maximal hastighet på 22 km/h, vilket ger möjlighet till bra intervallträning. Dessutom kan löpbandet erbjuda en lutning på rejäla 15% vilket ger fina förutsättningar för en mer varierad träning och utmanande backintervaller för den som törs.

Precis som sin lillebror F63 har F85 en rejäl löpyta med en bredd på hela 56 cm vilket gör att du som löpare inte känner dig lika instängd. Det är en härlig känsla att kunna ta ut löpsteget utan att behöva känna sig rädd för att kliva för långt och trilla. Vi tycker att dämpningen är nära perfektion, inte för mjuk och inte för hård. En mjukare dämpning kan upplevas som skön i början men under de längre löppassen tycker vi att det är skönare med ett lite fastare underlag. Samtidigt som en för hård dämpning riskerar att kännas för stum och kan i förlängningen även leda till förslitningsskador.

Användarvänlig design som är lätt att tycka om

Designen på konsolen känns väldigt amerikansk och vi gillar hur den på ett behagligt sätt omfamnar dig som användare. Till skillnad mot flera andra löpband hittar vi här stora och tydliga knappar vilket bidrar till en hög användarvänlighet. Dessutom är det enkelt att förstå hur du ska hitta i menyerna och på bara några få knapptryck så är träningen igång. I prislappen ingår även ett trådlöst pulsband vilket är ett “must-have” ifall du önskar att köra någon av de två förinstallerade pulsprogrammen. Tyvärr brukar många märken vara snåla med att inkludera pulsband i priset därför blir vi glada av detta positiva undantag.

Träningsdatorn har endast tio förinställda träningsprogram att välja mellan och det inkluderar fettförbränningsprogram, konditionsprogram och intervallprogram. Det finns dock möjlighet att skräddarsy din träning ytterligare genom att skapa egna personliga träningsprogram. Vår erfarenhet är att det går snabbt att hitta till de tre till fem träningsprogrammen som kommer användas återkommande för att sedan bli dina favoriter. Därför tycker vi inte att det är någon stor nackdel att det bara finns tio förprogrammerade träningsprogram. Särskilt inte eftersom mjukvaran dessutom är kompatibel med diverse träningsappar som kan motivera dig i din träning.

Test, Artikel eller Guide

Träningsappen Zwift är en rolig krydda

Vår speciella favorit bland träningsapparna är Zwift. Appen laddar du ner till din surfplatta som du sedan mycket smidigt kan placera i hållaren ovanför displayen på löpbandet. För att kunna använda Zwift behöver du ladda ner appen och skapa ett konto. För att sedan kunna använda den fullt ut behöver du ett abonnemang, det är gratis de första sju dagarna och kostar därefter cirka 150 kr/månad. Det är dock ingen bindningstid.

Med Zwift kan du löpträna eller tävla med andra användare världen över i en virtuell miljö. Det här var från början en app för cyklister men fungerar nu fint även för löpband och crosstrainer, förutsatt att den är kompatibel med Zwift såklart. För att para ihop appen med ditt löpband använder du Bluetooth - det finns en tydlig instruktion på Zwifts hemsida som vi rekommenderar att läsa ifall du är nyfiken att prova.

Ibland kanske less is more?

Sole F85 fälls ganska enkelt ihop trots en riktigt tung och stabil konstruktion. Du tar tag i den hårda delen vid botten av löpmattan och lyfter. Däcket är såklart tungt men vi tycker ändå att det går bra att göra detta på egen hand. Om det blir för tungt och du råkar tappa greppet så fångar säkerhetscylindern upp fallet vilket gör att löpmattan faller sakta mot marken.

När den väl är hopfälld så aktiveras en spärr som gör att den kan förvaras säkert utan att riskera att falla ner igen. Under de främre benen hittar vi två transporthjul och vid basen av däcket finns två till. När säkerhetsspärren är aktiverad kan du rulla iväg löpbandet till önskad plats. För att lossa spärren igen så behöver du ta tag i den gula spaken på höger sida av säkerhetscylindern. Dra därefter försiktigt i spaken så att hydraulsystemet kan släppa ner löpmattan till golvet. Trots de fina transporthjulen är det inte helt enkelt att rulla runt denna koloss som med sina 136 kg helst av allt står kvar på samma plats.

Eftersom det här är en så pass dyr och otymplig produkt så rekommenderar vi att ni kontrollmäter utrymmet ni har tänkt placera löpbandet i innan ni trycker på köpknappen. Glöm inte att även kontrollera takhöjden eftersom det framförallt i källare kan vara en begränsande faktor.

Vissa funktioner på F85 hade vi lika gärna kunnat vara utan. På pappret ser det nice ut med både MP3-spelare och fläkt men i ärlighetens namn så är kvaliteten för dålig för att det ska kunna bidra till någon WOW-upplevelse. Vår bedömning är att surfplattans egna högtalare är betydligt bättre och att en egen fläkt på sidan troligtvis skulle ge mer svalka.

Utmärkt löpband för hemmabruk och en av våra absoluta favoriter

Sole Fitness F85 är ett fantastiskt löpband för hemmabruk som med sitt fina prisvärde får våra varmaste rekommendationer. Förutom högkvalitativa materialval på vitala delar så har den sina absoluta styrkor i den användarvänliga träningsdatorn och den vältrimmade motorn. Vi ger ett extra plus för möjligheten att koppla ihop löpbandet med Zwift. Det är ett spännande inslag som kan hjälpa till med variationen så att inte löpträningen riskerar att bli för enformig och tråkig. Det här är ett löpband för dig som springer ganska ofta, kanske mer än tre gånger i veckan. För dig som inte springer lika mycket kan vi istället rekommendera lillebror Sole Fitness F63. Den erbjuder samma fina användarvänliga gränssnitt men kommer med en något mindre motor och en lite lägre maxhastighet.

FAQ Sole Fitness F85

 • Vad är den maximala hastigheten på Sole Fitness F85?

  Sole Fitness F85 har en maximal hastighet på 22 km/h.

 • Kan jag ändra lutningen på Sole Fitness F85?

  Ja, Sole Fitness F85 har en justerbar lutning på upp till 15%.

 • Har Sole Fitness F85 en pulsmätare?

  Ja, Sole Fitness F85 har integrerad pulsmätare och ett trådlöst pulsband är inkluderat i köpet.

 • Finns det några förinställda träningsprogram på löpbandet?

  Ja, det finns en mängd olika förinställda träningsprogram att välja mellan, inklusive fettförbränningsprogram, konditionsprogram och intervallprogram. Du kan också skapa dina egna personliga träningsprogram med hjälp av löpbandets användarvänliga konsol.

 • Kan jag lyssna på musik medan jag tränar på löpbandet?

  Ja, Sole Fitness F85 har en MP3-spelare och inbyggda högtalare. Du kan enkelt spela upp din favoritmusik under träningen även om högtalarna inte är av bästa kvalitet.

 • Är löpbandet lätt att rengöra?

  Ja, Sole Fitness F85 har en löpyta med ett hölje runt om som är lätt att rengöra med en fuktig trasa.

 • Finns det några säkerhetsfunktioner på löpbandet?

  Ja, Sole Fitness F85 löpbandet har en nödstoppknapp och en säkerhetsnyckel för att öka säkerheten under träningen.

 • Är löpbandet lämpligt för långa personer?

  Ja, Sole Fitness F85 har en generös löpyta som är 152 cm lång och 56 cm bredd vilket ger tillräckligt med utrymme även för längre personer.

 • Kan jag förvara löpbandet när det inte används?

  Ja, Sole Fitness F85 går att fälla ihop och den är utrustad med transporthjul under motorkåpan. Det gör att den går att flytta och förvara när den inte används.