Test: Sole Fitness F63

Bäst i test

 • Bästa löpband för hemmabruk
 • Bästa löpband med Bluetooth
 • Bäst lutning

Uppdaterad

BETYG
 • Löpyta:
 • Dämpning:
 • Hastighet:
 • Lutning:
 • Prestanda:
 • Användarvänlighet:
 • Totalt:
Sole Fitness F63
 • Motor:
 • Hastighet:
 • Lutning:
 • Antal träningsprogram:
 • Löpyta:
 • Längd:
 • Bredd:
 • Höjd:
 • Hopfällbar:
 • Transporthjul:
 • Vikt:
 • Maximal användarvikt:
 • Garanti:

Sole Fitness F63 är en storsäljare med hög prestanda och riktigt bra prisvärde. Den har en stark motor på 3,0 hk, en maxhastighet på 20 km/h och 15% justerbar lutning. Löpytan är 152 cm lång och 51 cm bred, vilket ger gott om utrymme för snabba löppass. Dämpningen är skonsam och bra utan att vara för mjuk.

Löpyta: 8.6

Sole Fitness F63 har en överraskande generös löpyta för att vara ett så kompakt löpband. Löpmattan är 152 cm lång och 51 cm bred vilket bara är något smalare än Sole Fitness TT8 som är bäst i klassen.

Dämpning: 8.3

F63 är utrustad med Sole Fitness patenterade dämpnings-innovation som kallas “Cushion Flex Whisper Deck”, vilket ska vara särskilt skonsamt mot lederna och minska ljudnivån. Vi upplever att dämpningen är både skönare och inte lika stum som hos de båda brorsorna Sole Fitness F85 och Sole Fitness TT8.

Hastighet: 8.4

Sole Fitness F63 har en bra maxhastighet på 20 km/h även om det är snäppet långsammare än konkurrenter som Sole Fitness F85 och Sole Fitness TT8 och Gilavar InSPORTline. Vår bedömning är att 20 km/h är fullt tillräckligt för den normaltränade, oavsett om det är distanspass eller intervallträning.

Lutning: 9.0

Sole Fitness F63 har ett för prisklassen mycket konkurrenskraftigt lutningsintervall på 0-15%. Det matchar dyrare löpband som Sole Fitness F85 och Sole Fitness TT8 men eftersom prislappen är lägre så får den ett högre betyg än sina dyrare konkurrenter.

Prestanda: 8.8

Sole Fitness F63 erbjuder en utmärkt mix av stark motor, snabb maxhastighet och ett suveränt lutningsintervall. Dessutom har den en generös löpyta som matchar flera av de dyrare löpbanden på marknaden.

Användarvänlighet: 9.0

Det som kännetecknar samtliga Soles löpband är dels hur överblickbar konsolen är men också hur enkel träningsdatorn är att förstå sig på. Sole Fitness F63 är utrustad med endast tio förprogrammerade träningsprogram och det tycker vi är bra eftersom det blir lättare att hitta rätt. För den som önskar är det även enkelt att knappa in egna träningsprogram där du själv anger tid, hastighet och lutning.

Stapeltabell

Stapeltabell

SÅ FUNKAR SOLE FITNESS F63 FÖR OLIKA SLAGS ANVÄNDNING

 • Passar Sole Fitness F63 bra för långa löpare?

  Ja, Sole Fitness F63 är ett mycket bra val för långa löpare. Den har en generös löpyta på 152x51 cm vilket gör att du kan ta stora löpsteg utan att riskera att ramla. Om du önskar en ännu större löpyta ska du titta närmare på Sole Fitness F85.

 • Passar Sole Fitness F63 bra för tunga löpare?

  Den har en maximal användarvikt på 147 kg och en stark motor på 3 hk. I den här prisklassen är F63 ett av de bästa alternativen för dig som söker ett löpband med hög maximal användarvikt. Om du väger runt maxvikten eller mer så rekommenderar vi att kolla på Sole Fitness F85 istället.

 • Passar Sole Fitness F63 bra för intervallträning?

  Ja, det är enkelt att knappa in egna typer av intervallprogram där du själv anger tid och hastighet i de olika olika intervallerna. Dessutom är Sole Fitness F63 utrustad med en stark motor som snabbt och effektivt justerar både hastighet och lutning.

 • Passar Sole Fitness F63 bra för längre distanspass?

  Ja, det tycker vi! Sole Fitness F63 har en generös löpyta som är 152 cm lång och 51 cm bred vilket ger en bra frihetskänsla under de längre löppassen. Underlaget är skönt att springa på och vi upplever att dämpningen är riktigt bra utan att vara för mjuk.

 • Passar Sole Fitness F63 bra som löpband i en lägenhet?

  Det beror på om du har tänkt att flytta undan löpbandet mellan träningspassen. Visst, Sole Fitness F63 går att fälla ihop och den är utrustad med transporthjul men med en vikt på över 100 kg krävs det mycket kraft för att kunna rulla undan den på ett säkert sätt. Söker du efter ett lättare och mera kompakt löpband så kolla gärna in Master Fitness T25.

Högpresterande löpband med stor löpyta

Sole Fitness F63 är en riktig storsäljare som under flera år har varit en av våra favoriter. Den levererar hög prestanda och är fullpackad med användbara funktioner. Den har en stark DC-motor på 3,0 hk som kan nå hastigheter upp till 20 km/h och en justerbar lutning på upp till 15%, vilket ger dig möjlighet att simulera flera olika terrängtyper som alla utmanar din kondition.

Löpbandet har en rejält tilltagen löpyta som är 152 cm lång och 51 cm bred vilket ger tillräckligt med utrymme även för längre personer. Den generösa ytan ger frihetskänsla och vår bedömning är att även du som är ovan vid att springa på löpband kommer känna dig trygg. Underlaget är skönt att springa på och vi upplever att dämpningen är riktigt bra utan att vara för mjuk.

Robust konstruktion som dock tar stor plats hemma

En annan fördel med Sole Fitness F63 är dess robusta och hållbara konstruktion. Löpbandet har en tung ram som ger stabilitet och den generösa garantin tycker vi borgar för ett långt problemfritt ägande. Själva löpmattan går att fälla upp vilket gör den per definition till ett hopfällbart löpband men var beredd på att den fortfarande kommer ta upp ganska mycket plats.

Med sina 115 kg är det inte helt lätt att rulla undan maskinen, trots trots att den är utrustad med transporthjul. Vi rekommenderar därför att hitta rätt plats för löpbandet från början och kontrollmät gärna det tilltänkta utrymmet innan så att ni säkert vet att ytan är tillräckligt stor.

Sole Fitness F63 display

Tydlig display men en del onödiga finesser

Den stora displayen är egentligen inte speciellt modern men är ändå väldigt lätt att tycka om. Det är framförallt den fina kombinationen av ett tydligt gränssnitt ihop med att displayen visar relevant information utan en massa krims krams som gör den riktigt bra. Löpbandet har också en MP3-spelare med inbyggda högtalare samt en integrerad fläkt.

Ska vi vara riktigt ärliga hade de klarat sig lika bra utan dessa finesser eftersom prestandan är tämligen usel, det är helt enkelt specifikationer som bara ser bra ut på pappret. Förvånansvärt ofta stämmer uttrycket less is more.

Om varumärket Sole Fitness

Märket Sole Fitness har sitt ursprung från Nordamerika och började med att sälja löpband till hotell i USA och Kanada. Kombinationen av ett proffsigt kundbemötande och hög kvalitet på varorna bidrog till att de snabbt blev mycket populära.

Idag är Sole Fitness ett stort internationellt bolag vars produkter ofta hamnar högst upp på olika testsidor världen över. De har gått från att bara producera löpband till att erbjuda en rad olika träningsprodukter.

Kompatibel med träningsappen Zwift

En av de mest användbara funktionerna på Sole Fitness F63 är Bluetooth-funktionen. Förutom att det är smidigt att para ihop löpbandet med ett trådlöst pulsband så har du även möjlighet att koppla ihop träningsdatorn med diverse träningsappar. Vår speciella favorit är träningsappen Zwift. Det är en app som blivit särskilt populär bland cykelutövare men fungerar även fint för löpare.

Zwift erbjuder löpträning i en virtuell miljö där du kan träna eller tävla med andra löpare världen över. För att kunna använda Zwift behöver du en surfplatta och ett abonnemang som är gratis de första sju dagarna men kostar därefter cirka 150 kr/månad. Det är dock ingen bindningstid.

Säkerhetsfunktioner

Det finns ett par olika säkerhetsfunktioner på Sole Fitness F63, en nödstoppknapp och en säkerhetsnyckel. Dessa funktioner är standard på samtliga löpband vilket ska göra det möjligt att snabbt stanna löpbandet vid en olycka eller om du behöver avbryta träningen av någon annan anledning. Det gör dock inte löpbandet fritt från risker och barn ska inte använda den här typen av träningsredskap utan noggrann uppsikt av en vuxen.

Möjligheter till skräddarsydda träningsprogram

Om du tycker att det är mycket pengar att betala för Zwift varje månad så kan vi trösta dig med att det även finns flera förinställda träningsprogram att välja mellan, inklusive fettförbränningsprogram, konditionsprogram och intervallprogram, det hjälper dig att variera träningen och därmed lättare hålla motivationen uppe.

Önskar du skräddarsy din träning ytterligare finns det möjlighet att skapa dina egna personliga träningsprogram med hjälp av löpbandets användarvänliga mjukvara. Vi gillar verkligen både det tydliga gränssnittet på displayen som gör det enkelt att förstå hur programvaran fungerar samt de lite större knapparna som används vid bland annat val av träningsprogram.

Stora knappar på Sole Fitness F63

Inbyggd pulsmätare och trådlöst pulsband ingår

F63 har en integrerad pulsmätare vilket brukar vara standard för löpband i den här prisklassen. Det som inte är lika vanligt är att tillverkaren skickar med ett trådlöst pulsband utan extra kostnad och det vill vi ge Sole ett extra plus i kanten för. Det är trots allt stor skillnad på hur pålitlig mätfunktionen är med handpulsmätning, som de flesta löpband har, kontra pulsband.

Med ett pulsband blir pulsmätningen under träningspasset betydligt mer exakt och framförallt mycket smidigare. Med hjälp av det förprogrammerade pulsprogrammet kan du lättare anpassa intensiteten så att du hela tiden jobbar i rätt pulszon.

Slutsats

Sole Fitness F63 är ett bra val för dig som söker ett troget löpband för hemmabruk. Det passar dig som springer från några gånger i veckan ända upp till tre timmar per dag. Om du tror att löpbandet kommer användas så mycket som fyra timmar per dag så rekommenderar vi att titta på modeller med AC-motor istället, exempelvis Sole Fitness TT8. Den motortypen är byggd för att klara större påfrestningar. Om du inte är elitlöpare är det dock antagligen overkill.

FAQ Sole Fitness F63

 • Vad är den maximala hastigheten på Sole Fitness F63?

  Sole Fitness F63 har en maximal hastighet på 20 km/h.

 • Kan jag ändra lutningen på Sole Fitness F63?

  Ja, Sole Fitness F63 har en justerbar lutning på upp till 15%.

 • Har Sole Fitness F63 en pulsmätare?

  Ja, Sole Fitness F63 löpbandet har integrerad pulsmätare och ett trådlöst pulsband är inkluderat i köpet.

 • Finns det några förinställda träningsprogram på löpbandet?

  Ja, det finns en mängd olika förinställda träningsprogram att välja mellan, inklusive fettförbränningsprogram, konditionsprogram och intervallprogram. Du kan också skapa dina egna personliga träningsprogram med hjälp av löpbandets användarvänliga konsol.

 • Kan jag lyssna på musik medan jag tränar på löpbandet?

  Ja, Sole Fitness F63 löpbandet har en MP3-spelare och inbyggda högtalare, så du kan enkelt spela upp din favoritmusik under träningen.

 • Är löpbandet lätt att rengöra?

  Ja, Sole Fitness F63 löpbandet har en lång löpyta med ett hölje runt om som är lätt att rengöra med en fuktig trasa.

 • Finns det några säkerhetsfunktioner på löpbandet?

  Ja, Sole Fitness F63 löpbandet har en nödstoppknapp och en säkerhetsnyckel för att öka säkerheten under träningen.

 • Är löpbandet lämpligt för långa personer?

  Ja, Sole Fitness F63 har en generös löpyta som är 152 cm lång och 51 cm bredd vilket ger tillräckligt med utrymme även för längre personer.

 • Kan jag förvara löpbandet när det inte används?

  Ja, Sole Fitness F63 löpbandet har en kompakt design med transporthjul under motorkåpan, så det är lätt att flytta och förvara när det inte används.

➤ Läs hur Sole Fitness F63 står sig i test av andra löpband. ➤ Se våra andra tester av träningsmaskiner